• Novinky

            • Deň Zeme

            • V pondelok 22.4.2024 nielen na celom svete, aj na našej škole oslavovala svoj sviatok naša Zem – jediná planéta, na ktorej je život. Pri tejto príležitosti si trieda 4.B pripravila pre ostatné triedy na 1. stupni aktivity pre zdvihnutie povedomia o tom, čo každý z nás môže urobiť pre to, aby tento sviatok mohli oslavovať ešte ďalšie generácie ľudí.

              V prvej aktivite žiaci hľadali odpadky, ktoré ľudia zanechali po sebe v lese a vo vode, v druhej aktivite ich roztriedili do jednotlivých triediacich košov a v poslednej aktivite rozlúštili odkaz, ktorý im zanechala planéta Zem. Spoločne sme zistili, že nám nie je zbieranie a triedenie odpadu vôbec cudzie.

              Pre všetkých žiakov bola na prízemí školy pripravená nástenka s rôznymi zaujímavosti o planéte Zem a živote na nej. Okrem toho sa naša škola „zazelenala“ - opäť prebiehalo sčítanie kúskov oblečenia – tentokrát zelených. Na prvom stupni sme napočítali 215 kúskov zeleného oblečenia a na druhom stupni 53, čo je spolu 263 kúskov zeleného oblečenia.

              Tešíme sa, že sa každý z nás zábavnou formou naučil niečo nové a odhalil hlavný odkaz, ktorým bolo, že planéta bez nás vie existovať, no my bez nej nie.

              Pripravila a realizovala: Mgr. P. Poloncová

            • Beseda so spisovateľkou E. Popálencovou

            • Dňa 8.4.2024 do našej školy zavítala na besedu začínajúca martinská spisovateľka Emília Popálencová, ktorá nám prišla porozprávať o svojej prvej vydanej knižke s názvom Návod na obsluhu rodičov. Autorka žiakom vyrozprávala svoju cestu, ktorou si prešla, kým sa jej kniha dostala do kníhkupectiev. Rovnako ochotne zodpovedala na všetky otázky, ktoré si pre ňu pripravili naši zvedaví žiaci. Beseda sa niesla v príjemnej atmosfére a zakončila sa zakúpením knižky a malou autogramiádou. Keďže záujemcov o zakúpenie knihy aj s osobným venovaním bolo viac, než autorka predpokladala, tak je možné do konca tohto týždňa (do 12.4.) priniesť 12€ pani učiteľke Gajdošovej, ktorá sa skontaktuje s pani Popálencovou, ktorá knižky zakúpi a vlastnoručne podpíše aj s venovaním.

              Ďakujeme za takúto možnosť a tešíme sa na ďalšie príjemné stretnutia.

            • Zápis do MŠ

            • Vážení rodičia. 

              Zápis do našej materskej školy sa uskutoční v termíne od 15.5. do 31.5. 2024. 

              Denne v čase od 9,30 do 12,30 hod. je možné osobne navštíviť zástupkyňu pre MŠ.

              Mimo uvedený čas odporúčam telefonicky dohodnúť termín stretnutia z dôvodu edukačnej práce s deťmi.

              Zákonní zástupcovia novoprijatých detí môžu využiť tlačivo zverejnené na webe školy

              - tlačivo s potvrdením od lekára. 

              V prípade prestupu dieťaťa z inej materskej školy sa prihliada na termín ukončenia vzdelávania

              dieťaťa v predchádzajúcej materskej škole: 

              1. Ak dieťa ukončí dochádzku k 30.6. príslušného roka zákonný zástupca vypĺňa tlačivo (Žiadosť o predprimárne vzdelávanie ...) ako nové dieťa s lekárskym potvrdením.

              2. Ak dieťa ukončí dochádzku k 31.8. príslušného roka vypĺňa zákonný zástupca tlačivo (Žiadosť o prestup) bez lekárskeho potvrdenia.

              Bližšie informácie na webe školy. (zápis do MŠ)

               Tešíme sa na Vás.                              Kolektív MŠ

          • Beseda so spisovateľkou
            • Beseda so spisovateľkou

            • Pozor, pozor, oznam pre všetky čítaniachtivé stvorenia! Máš problém so svojimi rodičmi alebo majú problém oni s tebou? Nerozumieš im? Stále sú nespokojní a neustále ti niečo vysvetľujú, poučujú ťa a prikazujú? Riešenie na všetky tieto tvoje otázky ti dá spisovateľka Emília Popálencová vo svojej knihe NÁVOD NA OBSLUHU RODIČOV. Táto spisovateľka príde na besedu do našej knižnice už tento PONDELOK 8.4.2024 a ty si môžeš jej knižku zakúpiť za 12€ aj s osobným venovaním autorky pre teba. Okrem toho sa jej môžeš aj opýtať na otázky, ktoré ťa zaujímajú o práci spisovateľa. Tak neváhaj a príď do knižnice tento pondelok, budeme sa na teba tešiť!

            • Súťaž "Daj svojej knihe nový obal"

            • Milí rodičia, žiaci a priaznivci našej školy! 

              Chceli by sme Vám predstaviť výhercov našej marcovej súťaže „Daj svojej knihe nový obal“.  Vybrať z toľkého množstva nápaditých a kreatívnych výtvorov bolo veľmi náročné, pretože tento ročník bol na talenty vskutku bohatý. Avšak rozhodli sme sa a ocenili sme týchto žiakov: 

              I.stupeň 

              1. miesto Michael P. 3.A 

              2. miesto  Patrik O. 4. A 

              3. mieste Klára P 1.B 

               

              II.stupeň 

              1.kategória 5.-6. ročník 

              1. miesto Filip P. 6.B 

              2. miesto Ella B. 5.B 

              3.miesto Nina B. 6.A 

               

              2.kategória 7.-8. ročník  

              1. miesto Maxim H. 7. A 

              2. miesto obsadili Simona S. 7.B a Michaela Š. 8.A 

              3. miesto obsadili Richard F. a Radovan J. zo 7.B 

               

              Ďakujeme za aktívnu účasť a množstvo krásnych obalov.  Srdečne gratulujeme víťazom a všetkým zúčastneným prajeme veľa príjemných zážitkov pri čítaní ďalších krásnych kníh.  

            • 2. ročník súťaže v skladaní Rubikovej kocky

            • Dňa 26.3. 2024 sa na našej škole uskutočnil druhý ročník súťaže v skladaní Rubikovej kocky. Súťažilo sa v dvoch kategóriách. Úlohou súťažiacich bolo poskladať Rubikovu kocku za čo najkratší čas. Súťažilo sa v troch kolách, pričom sa výsledný čas spriemeroval. Stupeň víťazov, v kategórii šiesty až ôsmy ročník, vybojoval tak ako minulý rok Adam T. s časom 29 sekúnd a 15 stotín, druhé miesto obsadil Jakub T. s časom 47 sekúnd a 49 stotín a tretie miesto zaujal Andrej S. s časom jedna minúta štrnásť sekúnd a osemdesiatosem stotín. V kategórii štvrtý až piaty ročník sa na prvej priečke umiestnila Ema O. s časom jedna minúta deväť sekúnd a jedna stotina a druhé miesto patrilo Sofii F. s časom jedna minúta štyridsaťpäť sekúnd a päť stotín.

              Srdečne gratulujeme .

              Tešíme sa na ďalší ročník 😊

            • Deň vody 2024

            • V piatok 22.3. sme si na našej škole pripomenuli Svetový deň vody, ktorý sme oslávili učením sa o vode, pokusmi s vodou, tvorením, zistením rôznych zaujímavostí o vode na nástenke na prízemí školy. Všetky tieto aktivity mali zdôrazniť význam dôležitých prírodných javov na život na planéte Zem – kolobeh vody v prírode, význam vody pre život a hlavne zdravie človeka. Okrem toho prebehlo aj sčítanie počtu modrých kúskov oblečenia na našej škole, z ktorého vznikol náš spoločný školský rekord, ku ktorému prispel každý jeden z nás. Na prvom stupni to bolo spolu 306 kúskov a na druhom stupni 185 kúskov modrého oblečenia, čo je spolu neuveriteľných 491 kúskov modrého oblečenia!

              Ďakujem za zapojenie sa a veríme, že tento spoločný školský rekord o rok prekonáme!

            • POZVÁNKA pre rodičov žiakov MŠ

            • Pozývame rodičov - záujemcov o predprimárne vzdelávanie v našej materskej škole na prehliadku priestorov tried a príslušných častí školy. Uvítame vás v čase od 8,30 do 15,00 hod. Radi odpovieme na Vaše otázky.

              PaedDr. Štefáneková, zástupkyňa pre MŠ

            • Školský e-shop otvorený na 20 dní

            • Dobrý deň všetkým!


              Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu!


              Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami žiaci. Tento školský rok prichádza obohatená o nové produkty, farby a eko oblečenie a navyše pre nás e-shop znížil ceny väčšiny produktov! Ponuku nájdete na tomto linku: https://www.kraloveskoly.cz/zsdolinmt/

               

              Objednávanie je už spustené a bude možné až do 15.4. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!  

               

              (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

                
              S pozdravom a prianím krásneho dňa 

            • Fyzikálna exkurzia

            • Centrum popularizácie fyziky - Gymnázium V. P. Tótha

              Dňa 8.3.2024 sa žiaci 6 ročníka zúčastnili fyzikálnej exkurzie. Tak, ako vždy bola počas exkurzie výborná nálada, zažili sme veľmi príjemné dopoludnie s množstvom zaujímavých súťaží na tému vlastnosti kvapalín a plynov.

            • Rodičovské združenie - konzultácie

            • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, J. V. Dolinského 2, Martin pozýva všetkých rodičov na rodičovské združenia, ktoré sa uskutočnia v pondelok 25. marca 2024 v čase od 15.15 hod. formou konzultácií k výchovno-vzdelávacím výsledkom žiakov v III. štvrťroku školského roku 2023/24.

            • Exkurzia v Martinus-e

            • Veľmi radi sme prijali pozvanie v rámci Marca- mesiaca knihy do skladov kníh Martinus . Deti z 3.A a 3.B triedy sa dozvedeli o fungovaní objednávania v e- shop, vyskúšali si baliť skutočnú objednávku kníh, vyhľadávali superhrdinov Martinusu a ich ponuku kníh vhodnú pre naše deti. Exkurzia sa nám veľmi páčila .

            • Vajanského Martin II. a III. kategória

            • V dňoch 11.3. - 13.3. 2024 sa v priestoroch Turčianskej knižnice  konali okresné kolá súťaže v prednese poézie a prózy - Vajanského Martin. Aj 2. stupeň našej školy tu mal svojich zástupcov. V II. kategórii  žiakov 5. a 6. ročníka nás reprezentovali dve žiačky- Paula. B z 5.B, ktorá sa umiestnila na 3. mieste v prednese poézie a Liana V. z 5.A triedy. III. kategóriu žiakov 7.-9. ročníka zastupovali Adriana Ž. a Nela T. z 8.A. Nela získala 3. miesto v prednese prózy. Všetkým recitátorkám ďakujeme za krásnu reprezentáciu školy.

            • Oznámenie o vyhlásení výberového konania

            • Základná škola s materskou školou, J. V. Dolinského 2, Martin v súlade §84  ods.1  zákona  č.138/2019  Z. z.  o  pedagogických zamestnancoch  a  odborných zamestnancoch v znení neskorších predpisov zverejňuje informáciu o voľnom pracovnom mieste pre pedagogického zamestnanca.

              Názov pracovnej pozície

              Učiteľ/-ka II. stupňa – kombinované aprobácie anglický jazyk, iný cudzí jazyk (nemecký príp. francúzsky), matematika , fyzika

              Rozsah pracovného úväzku

              100% úväzok s nástupom od 1. 9. 2024

              Kvalifikačné požiadavky

              Kvalifikačné predpoklady podľa platnej legislatívy (podľa zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch v znení neskorších predpisov  a Vyhlášky 1/2020 o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov.

              Iné kritéria a požiadavky

              Zaradenie do platovej triedy 6 - 9 v zmysle prílohy č. 1 nariadenia vlády SR č. 388/2018 Z. z. – plat od 1 161,50 € v závislosti od kvalifikácie a počtu rokov započítanej praxe.

              Požadované doklady

              Žiadosť o prijatie do zamestnania, profesijný životopis, súhlas so spracovaním osobných údajov podľa zákona č.18/2018 o ochrane osobných údajov, fotokópie dokladov o vzdelaní, čestné vyhlásenie o bezúhonnosti

              Žiadosť o prijatie do zamestnania spolu s požadovanými dokladmi zasielajte na adresu:

              Základná škola s materskou školou, J. V. Dolinského 2, Martin prípadne na e-mail:  skola@zsdolinskeho.sk  najneskôr do 8. 4. 2024

              Vybraní uchádzači budú pozvaní na výberové konanie telefonicky.

              Telefonický kontakt: 0910 800 250

               

               

            • Oznámenie o vyhlásení výberového konania

            •  

              Základná škola s materskou školou, J. V. Dolinského 2, Martin v súlade §84  ods.1  zákona  č.138/2019  Z. z.  o  pedagogických zamestnancoch  a  odborných zamestnancoch v znení neskorších predpisov zverejňuje informáciu o voľnom pracovnom mieste pre pedagogického zamestnanca.

              Názov pracovnej pozície

              Vychovávateľ/ka  ŠKD v kombinácií s asistentom učiteľa

              Rozsah pracovného úväzku

              100% úväzok od 1. 9. 2024

              Kvalifikačné požiadavky

              zamestnancov.

              Iné kritéria a požiadavky

              Zaradenie do platovej triedy 4 - 9 v zmysle prílohy č. 1 nariadenia vlády SR č. 388/2018 Z. z. Kvalifikačné predpoklady podľa platnej legislatívy (podľa zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch v znení neskorších predpisov  a Vyhlášky 1/2020 o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov a odborných

              – plat od 938,00 € v závislosti od kvalifikácie a počtu rokov započítanej praxe.

              Požadované doklady

              Žiadosť o prijatie do zamestnania, profesijný životopis, súhlas so spracovaním osobných údajov podľa zákona č.18/2018 o ochrane osobných údajov, fotokópie dokladov o vzdelaní, čestné vyhlásenie o bezúhonnosti

              Žiadosť o prijatie do zamestnania spolu s požadovanými dokladmi zasielajte na adresu:

              Základná škola s materskou školou, J. V. Dolinského 2, Martin prípadne na e-mail:  skola@zsdolinskeho.sk  najneskôr do 8. 4. 2024

              Vybraní uchádzači budú pozvaní na výberové konanie telefonicky.

              Telefonický kontakt: 0910 800 250

               

               

               

            • Oznámenie o vyhlásení výberového konania

            •  

              Základná škola s materskou školou, J. V. Dolinského 2, Martin v súlade §84  ods.1  zákona  č.138/2019  Z. z.  o  pedagogických zamestnancoch  a  odborných zamestnancoch v znení neskorších predpisov zverejňuje informáciu o voľnom pracovnom mieste pre pedagogického zamestnanca.

              Názov pracovnej pozície

              asistent učiteľa v materskej a základnej škole

              Rozsah pracovného úväzku

              100% úväzok od 8. 4. 2024

              Kvalifikačné požiadavky

              Kvalifikačné predpoklady podľa platnej legislatívy (podľa zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch v znení neskorších predpisov  a Vyhlášky 1/2020 o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov.

              Iné kritéria a požiadavky

              Zaradenie do platovej triedy 4 - 9 v zmysle prílohy č. 1 nariadenia vlády SR č. 388/2018 Z. z. – plat od 938,00 € v závislosti od kvalifikácie a počtu rokov započítanej praxe.

              Požadované doklady

              Žiadosť o prijatie do zamestnania, profesijný životopis, súhlas so spracovaním osobných údajov podľa zákona č.18/2018 o ochrane osobných údajov, fotokópie dokladov o vzdelaní, čestné vyhlásenie o bezúhonnosti

              Žiadosť o prijatie do zamestnania spolu s požadovanými dokladmi zasielajte na adresu:

              Základná škola s materskou školou, J. V. Dolinského 2, Martin prípadne na e-mail:  skola@zsdolinskeho.sk  najneskôr do 31. 3. 2024

              Vybraní uchádzači budú pozvaní na výberové konanie telefonicky.

              Telefonický kontakt: 0910 800 250

               

               

               

            • Otváracie hodiny v školskej knižnici

            • Milí naši žiaci a čitatelia. Aby sme Vám všetkým umožnili prísť do našej školskej knižnice, rozhodli sme sa pridať otváracie hodiny. Požičať či prečítať knihu si môžete už aj vo štvrtok v čase od 13:30 hod. do 14:30 hod. 

              Tešíme sa na všetkých! :)