• Novinky

            • VYBÍJANÁ ŽIAČOK ZŠ OKRESNÉ A REGIONALNÉ KOLO

            • V prvý jarný deň dvanásť žiačok z 5., 6., a 7. ročníka súťažilo v športovej hre VYBÍJANÁ. Súťaženie prebiehalo na vysokej úrovni, tri družstvá boli výkonnostne veľmi podobné, ale zvíťaziť môže len jeden. Spomínané družstvá vyhrali 2 zápasy a 1 prehrali, preto rozhodkyňa musela pristúpiť ku prerátavaniu vybitých hráčok. Úžasný športový výkon našich žiačok a trocha športového šťastia posúva naše dievčatá na Krajské kolo súťaže, ktoré sa bude konať v Žiline. Žiačky našej školy sa stali majsterkami celého regiónu Turiec, sú najlepšie spomedzi 18. prihlásených škôl.

              Gratulujeme a prajeme veľa šťastia a nezabudnuteľný športový zážitok na krajskom kole súťaže.

              Držte nám palce!

            • Riaditeľské voľno

            • Riaditeľstvo školy oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších prepisov a § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z. z. o organizácii školského roka na základných školách, stredných školách, na základných umeleckých školách, na odborných učilištiach a jazykových školách v znení vyhlášky č. 518/2010 Z. z.

              p o s k y t u j e

              z organizačných dôvodov žiakom 5. – 8.  ročníka základnej školy dňa 22. marca 2023 (streda) riaditeľské voľno. V uvedený deň sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka T5 - 2023 . Na priebeh testovania bude dohliadať väčší počet učiteľov, preto nebude možné zabezpečiť chod vyučovania podľa rozvrhu. Vyučovanie podľa rozvrhu hodín bude pokračovať dňa 23. marca 2023.  Žiaci 5. 8. ročníka budú odhlásení zo stravovania v školskej jedálni.

            • VYBÍJANÁ ŽIAČOK ZŠ – Okresné kolo – 4. skupina

            •         Dňa 23.2.2023 naše žiačky 5., 6. a 7. ročníka tvorili jeden tím v turnaji obľúbenej športovej hre – VYBÍJANÁ. Naše dievčatá bezkonkurenčne vyhrali každý jeden zápas, a tak sa prebojovali do finále okresného kola. Za ich úžasným výkonom vidím: šikovnosť, sústredenosť, skromnosť, disciplínu, spoluprácu a hru v duchu fair play.

                      Do súťaže sa prihlásilo 16 škôl z Martina, vytvorili sa 4 skupiny po 4 družstvá. Víťazné družstvo z každej skupiny postupuje do finále Okresného kola, ktoré sa koná 21. 3. 2023 na našej škole.

                      Dúfam, že sa nášmu tímu bude naďalej dariť, držte nám palce!

            • Hlasovanie

            • Krásny deň všetkým,


              máme pre Vás jedno skvelé prekvapenie!
              Do školy prichádza nová školská kolekcia a ste to práve Vy, kto rozhodne o jej podobe! Hlasujte do 15.3. o tom, ktorý z trojice motívov sa Vám páči najviac. Víťazný motív potom použijeme na vytvorenie celej kolekcie, kde nájdete nielen mikiny ale aj tričká, čapice, batohy a ďalšie kúsky :-)

              Hlasovať môžete tu: https://schoolsunited.cz/hlasovani/0149b5df

            • Zmena organizácie vyučovania dňa 7. 3. 2023

            • Riaditeľstvo školy oznamuje rodičom a žiakom, že dňa 7. 3. 2023 bude z prevádzkovo-organizačných dôvodov vyučovanie na I. a II. stupni  základnej školy končiť po 4. vyučovacej hodine o 11. 40 hodine.  Školský klub detí a školská jedáleň bude v prevádzke bez obmedzení.

              Za pochopenie ďakujeme.

            • NETRADIČNÁ TELESNÁ VÝCHOVA

            •         V mesiaci február sme v Martine mali ideálne podmienky na bežecké lyžovanie, preto sme sa v rámci hodín TSV rozhodli oprášiť naše retro bežky. Žiaci našej školy možno dostanú chuť sa venovať tomuto krásnemu športu aj vo svojom voľnom čase. 😉

            • LYŽIARSKY VÝCVIK – Snowland Valčianska dolina

            • Žiaci 8. ročníka od 30. januára do 3. februára absolvovali týždenný lyžiarsky výcvik. Podmienky na lyžovanie boli ideálne, počasie nám prialo tiež. Samotný výcvik viedli inštruktori Fatraski. Žiaci, ktorí už vedeli lyžovať si zdokonalili svoj štýl, nelyžiari si osvojili základy lyžovania. Našich začiatočníkov musím pochváliť, už prvý deň výcviku sa dokázali vyviesť malým vlekom a bezpečne zlyžovať mierny svah.

              Ôsmaci takto športovo ukončili 1. polrok priamo na lyžiarskom svahu.

            • Oznámenie o vyhlásení výberového konania

            •  

              Základná škola s materskou školou, J. V. Dolinského 2, Martin v súlade §84  ods.1  zákona  č.138/2019  Z. z.  o  pedagogických zamestnancoch  a  odborných zamestnancoch v znení neskorších predpisov zverejňuje informáciu o voľnom pracovnom mieste pre pedagogického zamestnanca.

              Názov pracovnej pozície

              Učiteľ/ka materskej školy.

              Rozsah pracovného úväzku

              100% úväzok s nástupom ihneď

              Kvalifikačné požiadavky

              Kvalifikačné predpoklady podľa platnej legislatívy (podľa zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch v znení neskorších predpisov  a Vyhlášky 1/2020 o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov.

              Iné kritéria a požiadavky

              Zaradenie do platovej triedy 4 - 9 v zmysle prílohy č. 1 nariadenia vlády SR č. 388/2018 Z. z. – plat od 779,00 € v závislosti od kvalifikácie a počtu rokov započítanej praxe.

              Požadované doklady

              Žiadosť o prijatie do zamestnania, profesijný životopis, súhlas so spracovaním osobných údajov podľa zákona č.18/2018 o ochrane osobných údajov, fotokópie dokladov o vzdelaní, čestné vyhlásenie o bezúhonnosti

              Žiadosť o prijatie do zamestnania spolu s požadovanými dokladmi zasielajte na adresu:

              Základná škola s materskou školou, J. V. Dolinského 2, Martin prípadne na e-mail:  skola@zsdolinskeho.sk  najneskôr do 15.3.2023

              Vybraní uchádzači budú pozvaní na výberové konanie telefonicky.

              Telefonický kontakt: 0910 800 250

               

            • Poďakovanie

            • Riaditeľstvo školy ďakuje všetkým žiakom, rodičom a zamestnancom, ktorí sa vďaka svojej štedrosti a ochoty pomôcť zapojili do zbierky školských pomôcok pre žiakov školy  v Miljevine v Bosne a Hercegovine. Pomôcky budú odovzdané škole prostredníctvom príslušníkov mierovej misie. Vašu pomoc určite vyčarí úsmev na tvári detí žijúcich v ťažkých podmienkach.

              Ďakujeme